Geld Verdienen Door Je Eigen Boek Te Schrijven

Je wilt geld verdienen en het is jouw droom om dat met je eigen boek te doen. Natuurlijk kost het schrijven van een boek tijd en je moet ergens veel vanaf weten, maar als het boek eenmaal is uitgebracht dan komen de inkomsten zonder dat je er al te veel voor hoeft te doen, nietwaar?

Voordat je geld kunt verdienen met je boek, zul je een aantal stappen moeten doorlopen. Deze stappen lees je in dit artikel.

Geld verdienen door je eigen boek te schrijven

Het schrijven zelf

Je zult ergens veel vanaf moeten weten en dat op een prettige en leesbare manier in een boek moeten verwerken. Reken op enkele maanden tot meer dan een jaar voor het schrijven van de ruwe versie. Daarna moet een en ander gepolijst worden tot de definitieve versie en dat kost ook de nodige tijd (en moeite!).

Reken hier gerust ook enkele maanden voor. Een precieze tijd is natuurlijk niet te geven. Je moet zelf de tijd nemen die je nodig hebt om een boek te schrijven waar je trost op bent.

Vanzelfsprekend lever je een boek af dat in elk geval vrij is van spel-, stijl- en grammaticafouten.

Je eigen boek uitgeven

Als bekende schrijver zal het je wel lukken om een uitgever te vinden. Als beginnend schrijver, is dat een ander verhaal. Uitgevers worden bedolven onder manuscripten, dus ook hier heb je volhardendheid nodig. Je begeleidende brief is je visitekaartje! Als je geen A4-tje boeiende en foutloze tekst kunt schrijven, hoe zal het dan met jouw boek zijn gesteld?

Benader meer uitgevers en let ook op of de uitgever bij jouw boek past. Een streng religieuze uitgever zit bijvoorbeeld niet te wachten op een boek over homoseksualiteit.

Geld verdienen met je eigen boek?

Je boek is geschreven en uitgegeven. Nu gaat het geld verdienen beginnen! Stel jouw boek kost €25 in de winkel. Jij, als schrijver, krijgt daar vaak tussen de €2 en €3 per verkocht boek voor. De rest gaat naar de uitgever, het centraal boekhuis, de boekwinkel, de drukker, de papierhandel.

Jij als schrijver krijgt dus maar een habbekrats voor wat je lezer betaalt om jouw werk te kunnen lezen. Wat jij krijgt voor al die moeite is ongeveer evenveel als wat een affiliate krijgt van Bol.com voor het plaatsen van een linkje!

Geld toeleggen op je eigen boek?

Hier blijft het niet bij. Je wilt jouw boek zelf ook gebruiken. Je wilt het bijvoorbeeld in je trainingen gebruiken.

Je krijgt een aantal boeken van je uitgever cadeau. Meestal een stuk of 10, misschien meer als je geluk hebt. Grote kans dat je er meer nodig hebt. Je kunt deze dan zelf met korting kopen bij de uitgever. Je mag dan je eigen boek voor pak hem beet €20 kopen!

Het komt er dan ook vaak op neer dat veel schrijvers zelf de grootste klant van hun boek worden! De schrijvers van bestsellers verdienen riant, maar de grote groep anderen, leggen geld toe op hun boek, omdat ze hun eigen boek terugkopen van de uitgever.

Promotie van je boek

Uitgevers werken met een bijzonder beperkt budget voor promotie. Dus promotie zul je voor een groot deel zelf moeten doen. Je kunt tips en advies krijgen van de uitgever, maar je zult het uiteindelijk zelf aan de slag moeten.

Conclusie

Na maanden of nog langer bloed, zweet en tranen om je boek geschreven en uitgegeven te krijgen, moet je ook aan de bak om het verkocht te krijgen en dat voor €2 a €3 per verkocht boek. Je moet 1000 boeken per maand verkopen om een beetje een leuk inkomen te hebben. Dat zijn bijna 35 boeken per dag, elke dag!

Als je je eigen boek wilt gebruiken, leg je er ook nog eens €17 a €18 per boek op toe. Daar moet je weer bijna 10 boeken extra voor verkopen! Van het schrijven van een boek word je dus meestal niet rijk. Het is zelfs al lastig om er een leuk inkomen mee te verdienen.

Misschien kan het schrijven van je eigen boek beter een mooie droom blijven en kun je beter op een andere manier geld gaan verdienen.

Verdien mininmaal €2950 per maand

Ontdek:

  • Hoe je dagelijks ongeveer 100 Euro verdient met maar een paar uur werk
  • Hoe je zelfs op vakantie duizenden Euro’s kunt verdienen
  • Hoe je met meer geld terug kunt komen van vakantie dan dat je er naar toe bent gegaan
  • Hoe je complete vrijheid krijgt met alleen je laptop en een internetverbinding

Stappenplan om minimaal €2950 per maand te verdienen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: tiramisustudio at FreeDigitalPhotos.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *