Geld besparen? Tips om geld te besparen? Klik hier voor 4 tips!

Geld besparen? Als je op zoek bent naar tips over geld besparen dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Je vindt hier 5 tips waarmee je direct aan de slag kunt!

geld besparenGeld besparen is natuurlijk niet hetzelfde als meer geld verdienen, maar door geld besparen, krijg je meer waar voor je Euro’s, dus in feite komt het een beetje op hetzelfde neer.

Tip 1: Geld besparen door prijzen te vergelijken

Deze tip lijkt voor de hand te liggen, maar je kunt heel veel geld besparen als je hier daadwerkelijk mee aan de slag gaat. Veel winkels hebben een deel van hun assortiment erg goedkoop en de rest niet. Klanten hebben dit in de gaten en doen de rest van de (dure) boodschappen ook meteen in dezelfde winkel. Zorg dat je weet welke producten in welke winkel het goedkoopst zijn en schaf ze daar aan. Je kunt op deze manier vrij gemakkelijk geld besparen.

Tip 2: Houd aanbiedingen in de gaten

Deze hangt samen met de vorige, alleen iets uitgebreider. Houd aanbiedingen in de gaten van producten die je gebruikt en koop ze (alleen nog maar) als ze in de aanbieding zijn. Schoonmaakmiddelen en conserven bederven niet. Andere levensmiddelen kunnen heel goed de vriezer in. Ook op deze manier kun je vrij gemakkelijk geld besparen. Bovendien heb je altijd voorraad!

Tip 3: Repareer zelf je auto

Reparaties aan de auto zijn vaak erg duur. Ook hier kun je weer geld besparen. Als er een lampje gaat branden aan je auto, of hij valt vaker zo maar uit tijdens het rijden, dan kun je heel gemakkelijk zelf je auto uitlezen. Je hebt er alleen maar geschikte autodiagnose-apparatuur voor nodig. De kosten hiervan zijn zo laag, dat je het normaal gemakkelijk in een keer uithaalt. Je sluit je auto aan, leest de code uit en zoekt op internet wat het betekent en hoe je het repareert. Of je geeft de garage een specifieke opdracht om iets te vervangen. Dat scheelt in elk geval alweer onderzoekskosten. Zorg alleen dat je kwalitatief goede autodiagnose-apparatuur koopt. Er zijn helaas heel veel slechte producten op de markt op dit gebied.

Tip 4: Verf zelf je haren

Haren verven bij de kapper? Als je zelf je haren verft (of die van je partner) kan dat heel veel geld besparen. Bij de kapper ben je al vrij snel een paar tientjes kwijt. Dat kan veel goedkoper! Haren verven is ook absoluut niet moeilijk en met fatsoenlijke haarverf, krijg je een resultaat dat niet van kappersverf is te onderscheiden, of zelfs nog beter dan dat.

Mijn vrouw liet bijvoorbeeld eerst haar haar bij de kapper verven, maar dat verbleekte vrij snel. Nu met fatsoenlijke A-merk haarverf, hoeft alleen nog maar elke paar weken de uitgroei geverfd. In dit geval levert geld besparen ook nog eens betere kwaliteit op. Twee vliegen in een klap dus!

Tip 5: Energie besparen

Door energie te besparen, kun je ook veel geld besparen. Een hele simpele tip is deze: Is het te fris of te warm binnen en buiten is de temperatuur beter? Zet dan deuren of ramen open en profiteer van de gratis koelte of warmte van buiten.

Stel dat het overdag erg warm is buiten. De slaapkamer is helemaal opgewarmd, vreselijk. Dan kun je een airco aanzetten. Of je wacht tot het buiten is afgekoeld, zet het raam open en zet er een ventilator voor die de frisse lucht naar binnen zuigt. Dat werkt heel goed en kost maar een fractie van wat een airco kost. Vergeet ook de ledlampen niet. Een ledlamp is namelijk gemiddeld 85% zuiniger dan een gloeilamp! (bron: milieucentraal)

Naast geld besparen door energie besparen, kun je vaak ook veel geld besparen door energieprijzen vergelijken.

Voordelen van geld besparen

De voordelen liggen voor de hand. Als je minder geld uitgeeft, houd je meer geld over. Je krijgt in feite opslag op je salaris zonder dat je voor opslag hoeft te onderhandelen.

Uiteindelijk wordt het ook een sport om zoveel mogelijk te besparen, zonder op kwaliteit in te leveren. Dat kan heel leuk zijn.

Nadelen van geld besparen

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan geld besparen. Sommige manieren kunnen best tijdrovend zijn, waardoor je minder tijd hebt voor dingen die je misschien nog leuker vindt.

Een groter nadeel is, dat je nooit meer geld kunt besparen dan wat er binnenkomt! Als je 1500 Euro in de maand verdient, dan kun je natuurlijk geen 2000 Euro per maand besparen.

Geld besparen kan dan ook geen vervanger zijn van meer geld verdienen.

Meer geld verdienen

Ik ga ervan uit dat je meer koopkracht uit je geld wilt halen, anders zocht je niet naar manieren om geld te besparen.

Als je het echt goed wilt doen, dan kun je daarnaast ook zorgen dat je meer geld binnen gaat krijgen. Meer geld verdienen met andere woorden.

Laatst vond ik een website met een geniale manier om meer geld te verdienen, gewoon van thuis uit!

Stel je eens voor dat je veel meer tijd aan je hobby’s en/of aan je gezin zou kunnen besteden. Stel je eens voor dat je niet meer elke cent drie keer hoeft om te draaien. Of dat je niet meer elke dag door weer en wind naar je werk hoeft te gaan.

Zou het niet geweldig zijn, als dat mogelijk zou zijn?

Op de onderstaande website krijg je op een duidelijke en begrijpelijke manier uitgelegd hoe jij dit kunt bereiken! Je kunt er direct mee aan de slag!

Klik nu hier om direct naar deze geweldige website te gaan >>

Ik weet zeker dat je er geen spijt van zult krijgen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Feelart at FreeDigitalPhotos.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *